Summerburst

Något som har blivit en tradition för såväl stockholmare som göteborgare som är intresserade av musik och av att ha roligt, är Summerburst som går av stapeln i juni varje år med början av år 2011. Först var Summerburst ett evenemang som bara höll på i en dag och i Stockholm, på Stockholms stadion. Dock märkte arrangörerna att biljetterna sålde slut extremt snabbt och att det fanns ett enormt intresse på marknaden att utöka evenemanget, både sett till hur många artister man ville se, men även sett till under hur lång tid man ville att evenemanget skulle vara.

festival-summerburst

Därför utökade man sedermera konceptet till ett evenemang som sträckte sig över två dagar och snart skulle man även komma att sätta upp Summerburst i Göteborg också. Festivalen fokuserar mestadels på ren elektronisk musik såsom house och electro. Arrangörerna har de senaste åren lyckats med det osannolika att attrahera alla de största artisterna i världen inom dessa genrer. Bland annat har man på Summerburst de senaste åren kunnat se och lyssna på artister som David Guetta, Avicii, Dada Life, Ingrosso, Axwell och Tiesto. Det är en uppsättning artister som absolut kan rankas som de allra största i världen, men man har också varit värd för artister som under den tiden de uppträdde på Summerburst var på väg upp i sina karriärer, som till exempel tjejduon Icona Pop som sedan gick vidare till att bli enorma i framför allt USA.

Man kan enkelt köpa biljetter till Summerburst online eller via ombud och man uppmuntras alltid att göra det i god tid, helst på vintern eller tidig vår trots att själva evenemanget äger rum på sommaren. Det är nämligen så att det alltid är ett enormt tryck på biljetter och man kan även få sina biljetter till ett lägre pris om det är så att man är ute i god tid. När man köper sina biljetter finns det några saker som är bra att tänka på beroende på hur man vill att ens deltagande på Summerburst ska se ut. Först måste man bestämma sig om man vill köpa biljetter till Stockholm eller evenemanget i Göteborg. Sedan kan man även välja på olika typer av biljetter. Vissa biljetter gäller en av dagarna (den första eller den andra) och andra biljetter gäller för båda dagarna. Man kan även välja på olika prisklasser beroende på vilken service man vill ha på själva eventet.