Elektroniska festivaler

För de som gillar en bred och annorlunda blandning av elektronisk musik vill vi på Passage 11 denna gång tipsa om Norbergfestivalen eller Norbergfestival, som egentligen är det korrekta namnet ut mot den internationella publiken.

elektronisk-musik-neonljus

För de som gillar elektronisk musik och som inte enbart snöat in sig på relativt enkelspåriga sub-genres som till exempel mainstream house, finns egentligen ganska få bra festivaler med elektronisk inriktning i vårt avlånga land. Åtminstone inte om man jämför med utbudet för det som den breda massan, till viss del, trångsynt avgudar.

Vi tänker till exempel på välkända evenemang som Summerbrust – summerburst.se, som detta år besöker både Göteborg och vår svenska huvudstad Stockholm. Förstå oss även rätt, vi har inte på något vis någonting emot Summerburst eller liknande housefestivaler, snarare tvärtom, men dessa behöver inte vår hjälp på samma sätt som mindre populära tillställningar som förtjänar att växa.

Norbergsfestivalen 2016

Årets svenska elektroniska festival är enligt oss Norbergsfestivalen – norbergfestival.com, som de flesta av oss svenskar av naturliga orsaker kallar den, men i internationella kretsar går den under den mer amerikaniserade varianten Norbergfestival. Festivalen har tidigare år varit fullspäckad med spännande och annorlunda elektroniska akter och så även i år. Festivalen äger rum i, som ni kanske redan greppat av namnet, den lilla staden Norberg, tätt inpå Stockholm. Sedan 2012 så driver föreningen Anrikningsverket och har sedan 1999 berikat de med ett intresse för elektronisk musik. Mellan 60 och 120 artister brukar uppträda årligen under de dagar festivalen pågår.

Var utrustad under festivalerna

Ett vanligt inslag under festivalen är att man ser många utav besökarna utrustade med färgglada och självlysande neonartiklar som exempelvis glowsticks, något som hjälper till att sätta stämningen än mer och som dessutom är rejält effektfullt att ha på sig för de som gillar att dansa till musiken. Är du själv sugen att besöka festivalen och att dessutom smälta in bland de andra på ett bra sätt rekommenderar jag dig att kika runt på Partyhallen – partyhallen.se, som har ett bra utbud av speciellt glowsticks, men även annat som kan tänkas komma bra till pass.