We are STHLM ungdomsfestival

We are STHLM ungdomsfestival är numera en återkommande tradition i Stockholms festival-liv under sommaren. Festivalen hette tidigare Ung08 och arrangeras av Stockholms stad i samarbete med en rad olika företag och organisationer som tillsammans ser till att den populära festivalen ska vara gratis för alla som vill besöka den. Festivalen startade redan år 2000 och har alltså nu i hela 14 år varit en extremt populär tradition för stadens ungdomar som får återse sina vänner efter sommaren då festivalen äger rum i augusti varje år.

festival-STHLM

We are STHLM ungdomsfestival innehåller allt man kan tänka sig inom underhållning. Till exempel hålls det många konserter med kända svenska band, det är en klubb på kvällarna och under dagtid är det fullt med aktiviteter och sporter för alla ungdomar att vara med i. We are STHLM ungdomsfestival drar lite med än 170 000 besökare varje år under de dagarna man håller öppet fram till midnatt varje dag.

Det är enkelt att ta sig till We are STHLM ungdomsfestival genom till exempel tunnelbana eller buss. Festivalen arrangeras centrala Stockholm, mitt på Kungsträdgården. Man tar helt enkelt tunnelbanan till förslagsvis Rådhuset, eller hoppar av på bussen någonstans vid Hamngatan för att hoppa av mitt vid festivalområdet. Det krävs ingen legitimation eller entréavgift för att komma in på området där festivalen är. Däremot kommer man att ha kontroll på legitimation när det kommer till klubben som är en egen liten del av festivalen. Det serveras naturligtvis ingen alkohol på We are STHLM ungdomsfestival.