Make Music Stockholm

Make Music Stockholm är ett populärt initiativ som arrangerades för första gången i juni år 2010 av Franska Institutet. Detta gjordes med hjälp av organisationen Kulturförvaltningen. Konceptet var enkelt men nytt och spännande. Under 12 timmar så arrangerade man hela 10 olika spelningar runtom i Stockholms centrala delar och detta blev snabbt en musikfest för alla inblandade.

festival-kalas

År 2014 kommer festivalen arrangeras igen, och Stockholm är en stad utav alla de 350 städerna i världen som har samma återkommande koncept varje år. Man har dock i Stockholm skalat upp storleken på festivalen sedan det allra första året och i dagsläget brukar man ligga någonstans mellan 200 till 300 konserter. Förra året till exempel hade man 233 konserter under festivalen och man drog hela 12 000 besökare.

Många uppskattar initiativ som Make Music Stockholm eftersom det är nytänkande och tar begreppet festival till nya banor. Vi har även tidigare sett många exempel på att Stockholm anpassar sig väl och gärna tar inspiration från städer som Berlin, Paris och New York, där samma koncept är stort och etablerat sedan år. Detta år kommer man att – som man gjort förra året – lägga festivalen på den svenska nationaldagen den 6 juni då de allra flesta är lediga.