Musik i spel

Precis som med film så finns musik i spel för att bygga upp en känsla för händelser, filmmusik är viktigt för det som sker i filmen och musik i spel kan ha samma innebörd fast inte lika intensivt som det kan vara i en film. När man spelar så kan man ju välja att stänga av musik tillfälligt något som är svårt med en film och dess dialog.

retro game arcade

Under tidigt 70-tal då arkadspelen blev populära så kanske det inte var den hippaste musiken som fanns i spelen, mycket på grund av att de som programmerade spelen inte hade någon som helst musikalisk bakgrund. Idag så anses de vara riktigt retro med dessa gamla spelen. Det blev långt senare som spelföretagen insåg fördelarna med att få in mer musikaliska delar i spelen som det faktiskt anlitades riktiga musiker för att skapa musik till spelen. I och med att utvecklingen gick framåt så blev det bättre och bättre kvalité på både bild och ljud.

Tittar man på olika casinospel så blir den musik som skapas till spelautomater och annat oftast anpassat efter det tema som den har. Om det är ett äventyrstema så blir musiken därefter. Nu har även stora musikgrupper som till exempel Kiss gett sitt medgivande att finnas med i så kallade slots både med musik och i själva spelet. tack vara utvecklingen rent tekniskt så har det blivit både bättre bild och ljud i dagens moderna spel något som uppskattas av alla som spelar.

This entry was posted in Musik.